RADIO MOONSHINEHET POWER STATION MET DE BESTE MUZIEKACTIE VOOR KIKA DONEER NU  KLIK HIER

Radio-moonshine in actie voor kika

Wat is kanker?

Er bestaan veel verschillende soorten kanker, maar alle soorten kanker hebben iets gemeenschappelijks: een fout in de celdeling. Cellen zijn de bouwstenen in het menselijk lichaam. Elke dag maakt het lichaam nieuwe cellen aan om te kunnen groeien of herstellen. Daarnaast breekt het lichaam oude en beschadigde cellen af. Heeft één van de cellen die zich gaat delen van binnen een beschadiging? Dan raakt de cel de controle over de celdeling kwijt. Deze cel gaat zich veel te snel delen. Hierdoor ontstaat een groep cellen met fouten. Zo’n groep cellen vormt zich vaak tot een zwelling, wat een tumor wordt genoemd.

Kanker bij kinderen

Er zijn veel verschillende soorten kinderkanker. Daarnaast hebben veel soorten nog subklassen. Om de precieze diagnose te kunnen stellen, moet een kind met kanker daarom eerst diverse onderzoeken ondergaan.

De meest voorkomende vorm van kinderkanker is bloedkanker, ook wel  leukemie genoemd. Bij deze vorm van kinderkanker is er sprake van een ongeremde deling van lymfocyten (een bepaald soort witte bloedcellen). Daardoor is er geen ruimte meer om gezonde bloedcellen aan te maken.